dimecres, 5 de juny del 2013

Targeta acreditativa de la discapacitat

Targeta acreditativa de la discapacitat

 

Us informem que a partir del mes de maig d’enguany ja es pot sol·licitar per internet la Targeta acreditativa de la discapacitat. Aquesta permet, acreditar de forma àgil i pràctica davant de terceres persones, el grau de discapacitat, a fi de facilitar l'accés als recursos i serveis vinculats a què es tinguin dret en l'àmbit de Catalunya. És un document públic, personal i intransferible, que cal acompanyar amb el DNI o NIE, vàlida per a tot el territori de Catalunya i amb un format únic per a totes les tipologies de discapacitat. Us deixem enllaços per a més informació:

Targeta acreditativa de la discapacitat
Avantatges vinculats a la Targeta acreditativa de la discapacitat.

A qui va dirigit? A aquelles persones que ja tinguin reconegut un grau de discapacitat a Catalunya igual o superior al 33%, o que hi hagin traslladat el seu expedient, ja sigui amb caràcter permanent o provisional. Cal tenir la residència habitual a Catalunya.
Per sol·licitar l’alta de la targeta es necessita certificat digital, per sol·licitar renovació o un duplicat no cal el certificat digital.

Així mateix l’ICASS, amb la col·laboració d'empreses i institucions, posa en marxa un programa de millora i captació contínues d’avantatges vinculats a la Targeta Acreditativa de la Discapacitat, amb l’objectiu de millorar l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats i la integració social de les persones amb discapacitat.
Aquests avantatges es concreten en els àmbits següents: mobilitat, cultura, esport, oci, lleure i salut. Us adjuntem documents al respecte.
Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès.

Cordialment,

Carme López Vigo
Coordinadora àrea de gestió de recursos i serveis a les entitats
Grup Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya) Membre FEAPS
Telèfon 93 490 16 88 | clopez@dincat.cat